Einde seizoen voor Edward Planckaert na aanrijding: “De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf”
foto: Cor Vos
zondag 27 september 2020 om 12:08

Einde seizoen voor Edward Planckaert na aanrijding: “De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf”

Edward Planckaert zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 25-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise is gisteren aangereden op training. “De bestuurder of bestuurster van de wagen, een donkere BMW, pleegde vluchtmisdrijf, zonder ook maar één seconde naar Edward om te kijken”, zo schrijft zijn partner op Facebook.

Planckaert werd in de vroege namiddag aangereden tijdens een trainingstocht in Hollebeke, nabij Ieper. De coureur werd intussen geopereerd aan zijn voet en mag een kruis maken over het wielerseizoen 2020. De bestuurder of bestuurster reed na het ongeval door, maar de chauffeur in kwestie is inmiddels gevonden.

De partner van Planckaert, Charlotte Callens, deed via Facebook een oproep. “Meer details over de wagen hebben we niet en getuigen zullen er waarschijnlijk ook niet zijn, maar als iemand meer zou weten, laat dit dan alstublieft weten. De wagen heeft sowieso schade, want er lagen brokstukken op de weg. Alle tips zijn welkom bij ons of bij de politie van Ieper.”

Er kwamen al snel meerdere tips binnen en de bestuurder is inmiddels ook opgespoord en geïdentificeerd. Planckaert zal volgend seizoen overigens uitkomen voor Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, Belgisch kampioen Dries De Bondt en Tim Merlier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.