Einde seizoen voor Sam Oomen
woensdag 5 juni 2019 om 12:38

Einde seizoen voor Sam Oomen

Voor Sam Oomen zit zijn seizoen erop. Dat meldt zijn ploeg Team Sunweb. De 23-jarige Oomen moet een operatie ondergaan vanwege een beknelde liesslagader.

Oomen gaat over zes weken onder het mes. Momenteel herstelt hij van een gebroken heup, die hij opliep tijdens een val in de Giro d’Italia.

“Net voor de Giro kwam ik erachter dat ik last had van een beknelde liesslagader, wat een verklaring is voor de problemen die ik had met mijn linkerbeen in de afgelopen maanden”, verklaart Oomen. “Ik kon nog steeds goed trainen en wedstrijden zoals de Tirreno en de Algarve rijden, maar tijdens tijdritten en belangrijke momenten met veel intensiteit had ik veel last. Mijn been werkte simpelweg niet zoals het zou moeten”, kijkt hij terug.

“Mijn seizoen zit er nu op en dat is mentaal een grote tegenvaller. Maar de oorzaak van de pijn is achterhaald en wordt nu hopelijk verholpen. Dat is een opluchting. Soms moet je een stap terug zetten om er twee vooruit te kunnen doen. Daar hoop ik nu op,” aldus Oomen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.