Einde veldritseizoen voor Emiel Verstrynge: veldrijder test positief op corona
foto: Cor Vos
maandag 7 februari 2022 om 19:19

Einde veldritseizoen voor Emiel Verstrynge: veldrijder test positief op corona

Emiel Verstrynge heeft met de Ethias Cross van Maldegem van afgelopen zaterdag al zijn laatste cross van het seizoen gereden. De 20-jarige renner van het Tormans CX-team heeft namelijk positief getest op het coronavirus.

“Ik keerde gezond terug uit de Verenigde Staten”, begint Verstrynge zijn verhaal in een perscommuniqué van zijn ploeg. “Maar zaterdag merkte ik in mijn thuiswedstrijd in Maldegem dat er iets aan de hand was. Mijn gevoel van vermoeidheid werd bevestigd door een positieve coronatest.” Verstrynge kwam in de Parkcross van Maldegem slechts als twintigste over de streep.

“Ik zit nu in quarantaine. Om mezelf de tijd te geven om goed te genezen, hebben we besloten om vroegtijdig een punt achter mijn fantastische seizoen te zetten”, aldus Verstrynge. “Het is spijtig, want ik was erg gemotiveerd om er in februari nog wat van te maken.”

“Ik ben trots op het voorbije seizoen”
Ondanks zijn coronabesmetting kan de beloftevolle veldrijder terugkijken op een uitstekende winter. Zo werd Verstrynge in Middelkerke nationaal kampioen bij de beloften en verder won hij de U23-Wereldbeker van Flamanville. Op het WK in het Amerikaanse Fayetteville werd hij achter Joran Wyseure ook nog vicewereldkampioen.

“Ik ben trots op wat ik het voorbije seizoen bereikt heb. Ik ben ook dankbaar dat ik voor de ogen van mijn thuispubliek in Maldegem mijn seizoen kon afsluiten”, is de conclusie van Verstrynge.

Geef een reactie