Einde veldritseizoen voor Witse Meeussen vanwege elleboogblessure

dinsdag 25 januari 2022 om 19:32
Einde veldritseizoen voor Witse Meeussen vanwege elleboogblessure

foto: Cor Vos

Witse Meeussen zal dit veldritseizoen niet meer in actie komen. De 20-jarige crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal liep bij een val een breukje op in de rechterelleboog, waardoor hij zijn seizoen vroegtijdig moet beëindigen.

De Kempenaar liep de blessure op tijdens het Belgisch kampioenschap in Middelkerke. Een eerste onderzoek in de week na het BK bracht geen ernstige blessure aan het licht, maar omwille van aanhoudende pijn kon Meeussen niet van start gaan in de Flandriencross van Hamme en ging hij maandag voor nieuw onderzoek naar specialist Roger Van Riet van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

En dat nieuwe onderzoek toonde weldegelijk een breukje in de elleboog aan. “Om precies te zijn: een subcapitale radiuskopfractuur”, laat Meeussen, zelf student in de LO en Bewegingswetenschappen, weten op de website van zijn werkgever. “Het gaat om een breukje dat goed zal herstellen en geen behandeling nodig heeft, maar crossen is te pijnlijk en vertraagt het herstel.”

Contractverlenging 
“Daarom neem ik nu mijn rust die normaal pas na het veldritseizoen stond gepland en herneem ik nadien iets sneller de trainingen”, aldus Meeussen, die zich deze winter liet opmerken in de beloften- en elitecategorie. Zo werd hij tussen de grote jongens zevende in de Ethias Cross van Beringen en zevende in de Kermiscross van Ardooie. In de U23-categorie reed hij ook naar verscheidene top 10-noteringen, maar een zege bleek te hoog gegrepen.

Het feit dat Meeussen een elleboogblessure heeft opgelopen, is een flinke streep door de rekening, maar toch heeft zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal ook nog goed nieuws. De beloftevolle crosser heeft namelijk zijn contract verlengd tot eind 2023. Meeussen komt sinds 2020 uit voor de formatie van Jurgen Mettepenningen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.