Einde verhaal voor Revor-Jartazi

dinsdag 18 augustus 2009 om 15:24

Revor-Jartazi Cycling Team zal waarschijnlijk vandaag in de GP Zottegem zijn laatste wedstrijd rijden. De ploeg van veldrijder Erwin Vervecken verkeert in ernstige financiële problemen, waardoor het voortbestaan erg onzeker is.

“Op financieel vlak is de put diep. Het einde van de ploeg is echt in zicht. Zo kan het niet meer verder”, aldus sportdirecteur Tim Meeusen, “Het is al een poosje dat we echt moeten bikkelen voor elke cent. Let wel, onze sponsors treffen hier geen schuld. Integendeel. Jan Maes van Revor en Patrick Stallaert van Jartazi hebben de afgelopen weken zelfs nog extra geld in het team gepompt, maar uiteindelijk bleek dat niet voldoende te zijn.”

Volgens Meeusen ligt de schuld ook niet bij hemzelf: “Ik ben sportdirecteur en sta tussen de renners en het management in. Ik tref geen enkele schuld voor deze wantoestanden, maar ben wel lekker de pispaal voor de renners die natuurlijk ook willen weten waar ze aan toe zijn. Vooral voor deze jongens vind ik het erg. Ikzelf heb een eigen bedrijf, waarmee ik ook sponsor binnen de ploeg, maar zij zitten straks zonder ploeg.”

Bij Revor-Jartazi rijden drie Nederlanders. Tijmen Eising heeft in Sunweb-ProJob al een nieuwe ploeg gevonden. Bij Lars van der Haar en Maik Wensink is dat nog niet het geval.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.