Einde voorjaar voor Tom Van Asbroeck vanwege bloedprop in arm
foto: Cor Vos
dinsdag 29 maart 2022 om 20:40

Einde voorjaar voor Tom Van Asbroeck vanwege bloedprop in arm

Tom Van Asbroek moet de rest van het klassieke voorjaar aan zich voorbij laten gaan. Bij de snelle man van Israel-Premier Tech is een bloedprop in zijn rechterarm aan het licht gekomen als gevolg van een recente valpartij.

Van Asbroeck ondergaat in de komende weken een behandeling om het probleem op te lossen. Hoewel de 31-jarige Oost-Vlaming, drie jaar geleden winnaar van Binche-Chimay-Binche, voorzichtig kan blijven trainen, mag hij geen koersen rijden vanwege de risico’s die dit met zich meebrengt. De medische staf van zijn ploeg volgt het herstel van de renner op de voet en maakt een plan voor zijn terugkeer in het peloton. Van Asbroeck werd vorig jaar nog 19de in de Ronde van Vlaanderen en 8ste in Parijs-Roubaix.

De ploeg van sportief manager Rik Verbrugghe en ploegleiders Dirk Demol en Erik Van Lancker blijft maar niet gespaard van pech. Onder meer Sep Vanmarcke viel tot twee keer toe ziek uit en Giacomo Nizzolo brak een polsbeentje bij een val in Milaan-San Remo. Israël-Premier Tech is een van de ploegen die verwikkeld is in de degradatiestrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.