Eindelijk raak voor Jordi Meeus in 2023: “Blij dat ik weer op niveau ben”
foto: Cor Vos
donderdag 18 mei 2023 om 18:56

Eindelijk raak voor Jordi Meeus in 2023: “Blij dat ik weer op niveau ben”

Jordi Meeus sprintte donderdag op imponerende wijze naar de zege in het Circuit de Charleroi Wallonie. De Belgische renner van BORA-hansgrohe klopte in de straten van Charleroi Lionel Taminiaux en Timo Kielich. “De neutralisatie en inkorting heeft veel veranderd.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De voorjaarsklassiekers zijn wat in het water gevallen door ziekte. Ik heb hard gewerkt en ben blij dat ik weer op niveau ben”, opende Meeus het interview met Sporza na afloop. De Belg kreeg in Wallonië zeer veel bijstand van zijn ploeg. “Na de herstart is het niet meer stilgevallen en was het volle bak koers tot aan de finish. Het was hectisch, maar de ploeg heeft super werk geleverd om mij voorin te houden.”

De sprint van Meeus was indrukwekkend, niemand kwam in de buurt van de Limburger. “De benen waren goed en ik ben blij dat ik overwinning kon pakken. Het was het plan om er een sprint van te maken en de inkorting was in ons voordeel. De neutralisatie en inkorting heeft veel veranderd. Het maakte de koers makkelijker en daarom was er zo’n grote groep samen aan de finish”, aldus Meeus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.