Eindwinnaar Pogacar: “De Tour of California was mijn hoofddoel”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2019 om 09:09

Eindwinnaar Pogacar: “De Tour of California was mijn hoofddoel”

Over een entree bij de profs gesproken! Tadej Pogačar liet in de Tour of California nog maar eens zijn klasse zien door de eindzege op te eisen. Het Sloveense toptalent wist in de slotetappe naar Pasadena zijn leiderstrui te behouden. “Ik wist dat ik er klaar voor was”, zo kijkt de klimmer terug op de afgelopen week. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nog altijd maar 20-jarige Pogačar greep de macht in de koninginnenrit met aankomst op Mount Baldy. In de slotetappe kwam zijn leidende positie nog even in gevaar, aangezien Kasper Asgreen – de uiteindelijke nummer drie in het klassement – ten aanval trok. Maar zijn ploeg UAE Emirates wist het gat weer te dichten.

En zo wint Pogačar alweer zijn tweede rittenkoers van het seizoen, nadat hij eerder al de beste was in de Volta ao Algarve. “Ik ben toch wel een beetje verrast dat ik nu eindwinnaar ben”, zo vertelt hij op de persconferentie. “Maar ik was wel goed voorbereid, aangezien de Tour of California dit seizoen mijn hoofddoel is.”

“Mooiste overwinning uit mijn carrière”
“Ik kijk er echt naar uit om volgend jaar weer terug te keren”, aldus Pogačar. “Het is absoluut de mooiste overwinning uit mijn carrière. Het was echt een geweldige week”, zo laat hij nog weten op de ploegsite. De jonge klimmer zal zich nu richten op ‘zijn’ Ronde van Slovenië (19-23 juni).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.