Eindwinnaar Rune Herregodts had schrik in slotetappe ZLM Tour: “Alle hens aan dek”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 16:37

Eindwinnaar Rune Herregodts had schrik in slotetappe ZLM Tour: “Alle hens aan dek”

Rune Herregodts heeft de eindoverwinning in de ZLM Tour ondanks een val veilig gesteld. “Het was ineens alle hens aan denk”, geeft de eindwinnaar van de rittenkoers aan in het interview na afloop. Alexander Salby is de verrassende winnaar van de slotrit, hij sprak over een belangrijke dag voor hem en zijn team.

“Het was een dag van tegengestelde gevoelens. In het begin wisten we weer dat het op de kant zou gaan, en we wilden ons niet laten vangen zoals gisteren. Vandaag zaten we dus constant goed vooraan met vier of vijf man”, begint Herregodts zijn flashinterview. “Veel mannen zaten al vroeg stuk en toen reden we weg met een man of tien. We werkten wel mee, maar de anderen mochten van ons ook terugkeren voor een sprint met Gerben Thijssen.”

Herregodts heeft zijn eindoverwinning te danken aan zijn goede tijdrit – foto: Cor Vos

“Maar toen keerde alles ineens om”, vervolgt de winnaar van de ZLM Tour. “Een man van Astana sukkelt in de kant en valt plots voor mij, ik duik erover en ik val op mijn schouder. Gelukkig breek ik mijn sleutelbeen niet, maar toen ik weer op de fiets zat was het peloton al voorbij. Dus van een hele goede situatie met twee sterke renners vooraan en kans op ritwinst, was het opeens alle hens aan dek”, geeft Herregodts aan.

Gelukkig voor Intermaché-Wanty kon de leider in de koers terugkeren in het peloton, al ging dat niet vanzelf. “Voor die achtervolging hebben we heel veel ploegmaten moeten gebruiken en dat zorgde ervoor dat Gerben op het einde ook niet meer de juiste steun had. Zelf had ik ook nog wel wat last van mijn schouder waardoor optrekken na bochten moeilijker werd. Ik had nog wel wat schrik voor de laatste paar rondes”, laat de Belg weten.

“Ik wil de ploeg bedanken, want ze hebben mij gisteren en vandaag echt geholpen. Het eerstvolgende doel zal de Ronde van België zijn, maar eerst even kijken hoe het gaat de komende dagen want ik heb wel wat schrik voor mijn tijdritpositie. Hoe ik me nu voel lijkt het me moeilijk om in de juiste tijdrithouding te komen. Maar voor nu ga ik gewoon genieten van dit en we kijken wel hoe het volgende week loopt”, sluit de eindwinnaar af.

Alexander Salby verrast in de slotetappe – foto: Cor Vos

Alexander Salby wint de slotrit
Alexander Salby won verrassend de slotetappe van de ZLM Tour. De Nederlandse rittenkoers was een belangrijk doel voor de Deen. “Ik werd al eens tweede in een rit tijdens deze wedstrijd. Dat zorgde ervoor dat ik profrenner kon worden. Dus ik heb hele goede herinneringen aan de ZLM Tour. Het was de reden waarom ik hier goed in vorm wilde zijn.”

Salby verraste de rest van de sprinters door vroeg aan te gaan. “Ik kon mijn ploegmaat vinden in de laatste twee kilometer. Dat zorgde ervoor dat ik wat energie kon besparen in de laatste bochten. Ik zag een gat aan de rechterkant van de weg en sprong daar in.”

“Het was misschien wat vroeg, maar ik kon wel een gaatje slaan voordat de andere renners hun sprint in wilden zetten. Ik ging vol gas en kon ze gelukkig voor blijven tot de streep, dus ik ben heel erg blij”, lacht de Deen. Ondanks dat het verschil aan de meet klein was had Salby snel door dat hij gewonnen had. “Ik was meteen vrij zeker dat ik won. Ik heb geen idee hoe close het was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.