Eindwinnaar Sepp Kuss opgelucht: “Heel speciaal om samen met Jonas en Primoz te vieren”
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 17:36

Eindwinnaar Sepp Kuss opgelucht: “Heel speciaal om samen met Jonas en Primoz te vieren”

De Vuelta is binnen voor Sepp Kuss. De Amerikaan kwam de laatste lastige etappe zonder problemen door, en mocht aan het einde zelfs rustig vieren met zijn ploegmaats en dichtste belagers Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. “Ik ben heel opgelucht”, vertelde hij in het flashinterview.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De etappe van vandaag was een ideaal scenario voor ons. Robert Gesink en Dylan van Baarle hadden alles onder controle, ze hebben de hele dag lang alles gegeven. Ze zijn geweldig! Daarna nam Attila Valter over, en op de laatste klim en het vlakke stuk hebben ook Primoz en Jonas nog veel werk gedaan. Dat is iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden.”

In de laatste rechte lijn maakten de twee duidelijk dat Kuss de verdiende winnaar is. “Het was heel speciaal om dit samen te kunnen vieren, en om te kunnen relaxen in de laatste kilometers van een zware bergrit. Om dat met je twee ploegmaats te kunnen doen, is heel gaaf. Ik kan het nog niet geloven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.