Eindwinst Ciclismo Cup levert geen Giro-wildcard op

maandag 7 oktober 2019 om 17:54
Eindwinst Ciclismo Cup levert geen Giro-wildcard op

foto: Cor Vos

Nu het seizoen zijn einde nadert, worden ook diverse klassementen beslist. In Italië is de Ciclismo Cup een belangrijk regelmatigheidsklassement, waarin Androni Giocattoli-Sidermec en Neri Sottoli-Selle Italia-KTM nog strijden om de zege. De tastbare prijs is echter verdwenen.

Aan de eindwinst in de Ciclismo Cup hangt namelijk geen wildcard voor de Giro d’Italia meer, mede door de UCI-hervormingen waardoor een organisatie zelf minder (niet vier, maar twee) wildcards uit kan delen. Androni Giocattoli-Sidermec wist in 2018 het klassement te winnen, waardoor de ploeg van Gianni Savio dit jaar automatisch mee mocht doen aan de het spektakel in mei. Eindwinst dit seizoen is niet meer dan een goede sollicitatie bij Giro-organisator RCS.

Met de Tre Valli Varesine, Milaan-Turijn en Gran Piemonte te gaan staat Androni Giocattoli-Sidermec aan kop, met slechts 41 punten voorsprong op Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Nummer drie Bahrain Merida volgt al op tweehonderd punten. In het individuele klassement gaat Giovanni Visconti (211 punten) voorlopig aan kop, voor Fausto Masnada (197) en Sonny Colbrelli (193).

flag-it Ciclismo Cup – Ploegenranking na GP Bruno Beghelli
1. flag-it Androni Giocattoli-Sidermec – 760 punten
2. flag-it Neri Sottoli-Selle Italia-KTM – 719 punten
3. flag-bh Bahrain Merida – 519 punten
4. flag-it Bardiani-CSF – 291 punten
5. flag-ae UAE Emirates – 265 punten
6. flag-it Nippo-Vini Fantini-Faizanè – 255 punten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair