Eindzege UAE Tour voor Primoz Roglic, Sam Bennett wint slotrit
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 13:35

Eindzege UAE Tour voor Primoz Roglic, Sam Bennett wint slotrit

Primož Roglič heeft de inaugurele editie van de UAE Tour op zijn naam geschreven. In de vlakke slotetappe in Dubai-stad kwam de eindzege van de kopman van Jumbo-Visma niet meer in gevaar. Zoals verwacht draaide de laatste etappe uit op een massasprint, waarin Sam Bennett het dagsucces pakte.

Drie renners grepen de vlakke slotrit aan om een lange ontsnapping op touw te zetten. Benoît Cosnefroy, Dmitriy Gruzdev en Will Clarke sloegen de handen ineen en pakten maximaal zo’n vijf minuten voorsprong. Het peloton vond het toen wel welletjes en begon half koers langzaamaan de verschillen terug te brengen. Bij het ingaan van de laatste drie kilometer was de vlucht voorbij.

De aandacht werd dan verlegd op de massasprint, die de beslissing moest brengen in deze laatste rit. Jumbo-Visma leidde het peloton naar de laatste kilometer, waarin het commando dan werd overgedragen aan de sprintersploegen. UAE-Team Emirates deed een prima lead-out, maar Sam Bennett positioneerde zich slim en at vervolgens het bordje leeg van Gaviria’s ploegmaats.

Jumbo-Visma ijzersterk
Roglič legde de basis voor zijn eindzege al in de openingsrit, een ploegentijdrit over 16 kilometer. Daarin bleek Jumbo-Visma de snelste, waarna haar Sloveense kopman de eerste leiderstrui mocht aantrekken. In de dagen daarna kwam hij nimmer echt in de problemen, mede doordat hij kon terugvallen op een ijzersterke ploeg.

De kracht van de ploeg bleek wel in de zesde etappe naar Jebel Jais met aankomst bergop. De geel-zwarte brigade zorgde dat Roglič continu omringd werd en met name het optreden van Laurens De Plus op de slotklim was indrukwekkend. Roglič beloonde vervolgens het beulswerk van zijn ploeg met een nieuwe ritzege.

foto: Cor Vos

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.