EK 2020: Italië moet creatief zijn na afmeldingen Colbrelli en Guarnieri
Sonny Colbrelli ontbreekt op het EK - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 15:11

EK 2020: Italië moet creatief zijn na afmeldingen Colbrelli en Guarnieri

De Italiaanse bondscoach Davide Cassani leek zijn selectie voor het Europees kampioenschap aardig op orde te hebben, maar de laatste twee dagen kreeg hij twee afmeldingen binnen. Sonny Colbrelli trok zich terug en ook door zijn vervanger Jacopo Guarnieri kan inmiddels een streep. Giovanni Visconti is daardoor opgeroepen.

Het Italiaanse achttal dat op het heuvelachtige parcours van Plouay verschijnt, kan in de wegrit van woensdag nog altijd wel rekenen op alleskunner Matteo Trentin (Europees kampioen in 2018), sprinter Giacomo Nizzolo en heuvelspecialist Diego Ulissi. Zij worden bijgestaan door Edoardo Affini, Davide Ballerini, Manuele Boaro, Davide Cimolai en dus de last minute opgeroepen Giovanni Visconti.

Op het EK tijdrijden van maandag kiest bondscoach Cassani voor toekomstig Jumbo-Visma-renner Edoardo Affini, die vorig jaar in Alkmaar nog brons won op het Europees kampioenschap tegen de klok. Ook Alexander Konychev komt daar in actie.

De vrouwenploeg van Italië rekent tijdens de EK-wegrit, die op donderdag verreden wordt in Plouay, op kopvrouwen Marta Bastianelli en Elisa Longo Borghini.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.