EK 2023: Beoogde vervanger van Marijn van den Berg moet ook vervangen worden
foto: Cor Vos
vrijdag 22 september 2023 om 09:33

EK 2023: Beoogde vervanger van Marijn van den Berg moet ook vervangen worden

Marijn van den Berg zal komende zondag niet meedoen aan de wegwedstrijd bij het EK wielrennen in Drenthe. De sterke sprinter is niet fit uit de Vuelta a España gekomen en moet dus passen voor de titelstrijd op en rond de VAM-berg. Ide Schelling zou hem vervangen, maar kan ook niet starten. Daarom is Cees Bol nu opgeroepen.

Van den Berg was met zijn snelle sprint op voorhand misschien wel een van de outsiders op de Europese titel, maar is door een zitvlakblessure niet in staat om zondag te koersen. De 24-jarige renner van EF Education-EasyPost wist afgelopen zondag, met de Vuelta a España, nog zijn eerste grote ronde tot een goed einde te brengen. Van den Berg slaagde er niet in om zijn Vuelta-debuut op te fleuren met ritwinst, maar snelde wel naar vijf top 10-noteringen.

Zijn vervanger luisterde aanvankelijk naar de naam van Ide Schelling, maar hij kan toch niet deelnemen, meldt de KNWU. Daarom heeft bondscoach Koos Moerenhout de telefoon gepakt en Cees Bol gebeld. Hij sprintte eerder deze maand nog naar twee tweede plaatsen in de Ronde van Slowakije.

Bol zal zondag aan de zijde koersen van gelegenheidsploeggenoten Olav Kooij, Nils Eekhoff, Sjoerd Bax, Bauke Mollema, Mike Teunissen, Elmar Reinders en Daan Hoole.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.