EK Baan: Goud voor Thomas op puntenkoers, geen medaille voor Van Schip en De Ketele
foto: Cor Vos
woensdag 6 oktober 2021 om 19:23

EK Baan: Goud voor Thomas op puntenkoers, geen medaille voor Van Schip en De Ketele

Benjamin Thomas is de nieuwe Europese kampioen op de Puntenkoers veertig kilometer. De Fransman bleek op de wielerbaan van Grenchen in alle facetten de beste. De Portugees Iúri Leitão pakte het zilver, brons was er voor de Rus Vlas Shichkin. Jan-Willem van Schip en Kenny De Ketele grepen naast een medaille.

De 26-jarige Thomas, die volgend jaar op de weg zal uitkomen voor Cofidis, is al jaren een topper op dit onderdeel. Zo veroverde hij al twee EK-medailles, maar wel met een zilveren rand. Vandaag probeerde hij in het Zwitserse Grenchen een gooi te doen naar de titel en Thomas slaagde met vlag en wimpel. De Fransman nam al snel de leiding en was vervolgens constant bij de les, vooral bij de tussensprints.

De strijd om de zilveren en bronzen medaille was een stuk interessanter. Van-Schip deed aanvankelijk nog wel mee om de bovenste plaatsen, maar zakte gedurende de puntenkoers weg. De Ketele verdedigde de Belgische eer en reed een goede wedstrijd, maar kwam in de finale te kort voor een medaille. Leitão, vorig jaar goed voor de Europese titel op de Scratch, veroverde een zilveren medaille. Brons was er voor Rusland en Shichkin.

Geef een reactie