EK Baan: Van den Berg sprint naar zilver, brons voor Beukeboom
foto: Sirotti
zondag 23 oktober 2016 om 09:31

EK Baan: Van den Berg sprint naar zilver, brons voor Beukeboom

Roy van den Berg heeft op het EK Baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines genoegen moeten nemen met zilver op het individuele sprinttoernooi. Het goud ging naar de Rus Pavel Yakushevskiy, die onze landgenoot in twee manches de baas was.

Van den Berg plaveide zijn weg naar de sprint-finale door Jan May, Eric Engler, Sebastien Viger en opnieuw Engler te verschalken. Daarin wachtte de 29-jarige Yakushevskiy, die nog nooit een grote prijs had gewonnen. Tot voor vandaag was er weinig bekend over de Rus, maar doordat hij Van den Berg in de finale twee keer wist te verslaan is Yakushevskiy wel de nieuwe Europees kampioen.

Brons voor Beukeboom
Dion Beukeboom eindigde zaterdagavond als derde in het onderdeel individuele achtervolging. In de kwalificatie realiseerde hij de derde tijd en tijdens de kleine finale rekende hij vervolgens af met de Pool Daniel Staniszewski.

Bondscoach Peter Schep kijkt met een goed gevoel terug op de voorlaatste dag van het EK. “Dion Beukeboom presteerde erg sterk op dit sterke podium met een prachtige tijd. Roy van den Berg beleefde een internationale doorbraak op de sprint, dit moet hem vertrouwen geven. Kirsten Wild heeft een superzwaar programma hier en vandaag was zilver op het omnium het maximum haalbare”, blikt hij terug.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.