Laurens Sweeck – brons op EK – haalt opnieuw zijn beste niveau
©Photopress.be
maandag 5 november 2018 om 14:40

Laurens Sweeck – brons op EK – haalt opnieuw zijn beste niveau

Het seizoen van Laurens Sweeck begon met ups en downs. Maar de laatste twee weken gaat het steeds beter en groeide hij naar zijn beste niveau toe. Dat bekroonde de kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice met brons op het Europees kampioenschap.

Donderdag werd Laurens Sweeck al zesde in de Koppenbergcross. Op een parcours dat hem niet op het lijf geschreven is, knokte hij zich na een matige start terug naar het groepje dat duelleerde voor de vierde plek. Een week eerder won hij ook al de Soudal Cross in Neerpelt. Prestaties die voor de tweelingbroer van Diether het signaal waren dat er ook op het EK in Rosmalen iets mooi in zat.

“Het gevoel werd week na week een beetje beter”, aldus Sweeck na zijn bronzen plak op het EK. “Voor mij is die derde plaats dan ook geen grote verrassing.”  De omloop in Rosmalen lag hem inderdaad beter dan dat van de Koppenberg. “Al vond ik het zaterdag, wanneer de masters hun EK reden, leuker. Toen lag het zand nog losser. Bij ons kon je ook kiezen tussen lopen of fietsen, maar als je fietste, deed je je er amper voordeel mee. Het was gewoon kwestie van zo weinig mogelijk fouten te maken. Dat viel goed mee.”

Koksijde
“Ik ben trouwens overtuigd dat ik – mits een betere start – langer meedoe met Van der Poel en Van Aert. Nu reed ik de eerste twee ronden achter de feiten aan, maar daarna gaf ik amper nog tijd toe. Integendeel, in de finale kwam ik nog dicht op het wiel van Wout. Maar die is ook niet zomaar wereldkampioen geworden, natuurlijk.”

De vice-kampioen van België hoopt zijn huidige conditie nu aan te houden tot en met de wereldbekermanche in Koksijde. “Dat is zowat mijn favoriete omloop. Op het BK – waarin hij even de bovenhand op Wout van Aert leek te nemen –  heb ik bewezen dat ik daar tot mooie dingen in staat ben. Hopelijk kan ik me daar ook nog eens tonen. Daarna trek ik er even de stekker uit om tijdens een stage de batterijen opnieuw op te laden in functie van het tweede deel van deze winter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.