EK Mountainbike past niet in planning Mathieu van der Poel
Foto: Orange Pictures
donderdag 6 juli 2017 om 15:11

EK Mountainbike past niet in planning Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel zal eind juli niet deelnemen aan het EK Mountainbike. Voor de veldrijder, die deze zomer regelmatig op de mountainbike stapt, past het kampioenschap in Italië niet in zijn planning, geeft bondscoach Gerben de Knegt aan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Bij de Eliterenners missen we Mathieu van der Poel en Hans Becking”, legt De Knegt uit. “Helaas zullen zij niet starten omdat dit niet in hun planning past. Michiel van der Heijden zal wel aan de start verschijnen. De voormalige wereldkampioen U23 moet zich weer bewijzen, en gaat voor een top-10-klassering.”

Aanvankelijk zou het Europees kampioenschap plaatsvinden in Turkije, maar daar wilden veel landen niet naartoe vanwege de gespannen situatie in het land. Daarom is het evenement verplaatst naar Darfo Boario Terme in Italië. “Nooit eerder was hier een wedstrijd op dit niveau. Het zal dan ook een verrassing zijn voor de renners”, zegt De Knegt, die in totaal met een groep van elf naar het EK afreist.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2017 15:38
En waarom past het niet in zijn planning?
6 juli 2017 15:54
Hij houdt van spanning, wilde perse naar Turkije.
6 juli 2017 16:01
Zou hij eindelijk een beetje rust gaan inlassen en dan opbouwen naar de start van het veldrit seizoen?
6 juli 2017 16:22
of naar Denemarken?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.