EK veldrijden 2023: Bäckstedt en Mason blikvangers binnen Britse selectie
Zoe Bäckstedt - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 31 oktober 2023 om 17:40

EK veldrijden 2023: Bäckstedt en Mason blikvangers binnen Britse selectie

De selecties voor de komende Europese kampioenschappen veldrijden (3-5 november) druppelen binnen. Groot-Brittannië rekent op Franse bodem vooral op Cameron Mason, Zoe Bäckstedt en Anna Kay. Mason en Kay zullen uitkomen in de elitewedstrijden, Bäckstedt doet een gooi naar de Europese titel bij de beloften.

De nog altijd maar 19-jarige Bäckstedt is komende zondag dus te bewonderen in de U23-wedstrijd, maar reed dit veldritseizoen voorlopig alleen nog maar wedstrijden bij de profs. Zo was ze de voorbije weken al vijfde in de Wereldbeker van Waterloo en zesde in de Superprestigecross van Ruddervoorde. Bäckstedt werd twee jaar geleden al Europees kampioene bij de junioren, maar kwam vorig jaar bij de beloften niet verder dan een vijfde plaats.

De dochter van oud-profwielrenner en Parijs-Roubaix-winnaar Magnus Bäckstedt zal dit jaar dus nog niet deelnemen aan het EK veldrijden voor elitevrouwen. De Britse ogen zijn voor deze cross gericht op Anna Kay, ook meteen de enige deelneemster namens Groot-Brittannië.

Verder is het bij de elitemannen dus uitkijken naar Cameron Mason. De 24-jarige Brit komt sinds kort uit voor de Cyclocross Reds, een crossploeg van de broers Roodhooft, en was onlangs nog vijfde in de Druivencross van Overijse en achtste in de Wereldbeker van Maasmechelen. De tweede deelnemer aan de elitewedstrijd is Thomas Mein.

flag-gb Britse selecties voor flag-europe EK veldrijden in Pontchâteau (3-5 november)
Elitevrouwen
flag-gb Anna Kay

Elitemannen
flag-gb Cameron Mason
flag-gb Thomas Mein

Beloften-vrouwen
flag-gb Zoe Bäckstedt

Beloften-mannen
flag-gb Dan Barnes

Junioren-vrouwen
flag-gb Cat Ferguson
flag-gb Imogen Wolff

Junioren-mannen
flag-gb Oscar Amey
flag-gb Seb Grindley
flag-gb Jaime Stewart
flag-gb Lewis Tinsley

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.