EK Wielrennen 2019: Hannah Ludwig wint tijdrittitel voor beloften-vrouwen
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2019 om 10:03

EK Wielrennen 2019: Hannah Ludwig wint tijdrittitel voor beloften-vrouwen

In Alkmaar heeft Hannah Ludwig zich tot Europees kampioene tijdrijden bij de beloften-vrouwen gekroond. Maria Novolodskaya reed op gepaste afstand van de Duitse hardrijdster naar het zilver. Het brons ging naar de Italiaanse Elena Pirrone.

Bij het tussenpunt na 12,4 kilometer gaf Ludwig al blijk van haar goede vorm. Zij reed 15’04” als tussentijd en daar wist enkel Letizia Paternoster een seconde onder te duiken. Novolodskaya volgde op vier tellen van het Italiaanse monstertalent, Pirrone gaf negen seconden toe en Emma Norsgaard gaf elf tellen prijs.

Maar in het tweede deel van de 22,4 kilometer lange chronoproef maakte Ludwig het verschil. De negentienjarige renster van Canyon-SRAM bleef de pedalen geselen en haar concurrenten hadden hier geen antwoord op. 29’20” was haar eindtijd, wat betekende dat ze met bijna 46 kilometer per uur gemiddeld over het parcours jakkerde, en dat was veel te snel voor de andere dames.

De Russische Novolodskaya won het zilver en werd best of the rest. De 20-jarige moest echter al 37 tellen toegeven. Voormalig Europees en wereldkampioene tijdrijden bij de junioren Pirrone had twee seconden meer nodig voor haar tijdrit, waarmee zij het brons in de wacht sleepte.

De lage landen speelden geen grote rol van betekenis in de tijdrit. Maaike Boogaard eindigde op 1’06” van de winnares als negende, Britt Knaven werd de beste Belgische. Zij gaf ruim anderhalve minuut toe op Ludwig. Alana Castrique werd 22ste, Yara Kastelijn haalde de finish niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.