EK wielrennen 2019: Junior Ilse Pluimers bezorgt Nederland goud
foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2019 om 11:15

EK wielrennen 2019: Junior Ilse Pluimers bezorgt Nederland goud

Ilse Pluimers is de nieuwe Europees kampioene op de weg bij de junioren. De 17-jarige renster won voor haar landgenote Sofie van Rooijen, waardoor we een heus Nederlands een-tweetje kregen. De Française Kristina Nenadovic veroverde in Alkmaar de bronzen medaille.

De junioren vrouwen moesten 69 kilometer afleggen in gaststad Alkmaar. Het parcours was al behoorlijk technisch, maar werd nog gevaarlijker vanwege de vele regenval. Hierdoor gingen verschillende deelneemsters tegen de grond, maar Pluimers wist haar fiets onder controle te houden. De Nederlandse maakte in de finale deel uit van een omvangrijke kopgroep. De 17-jarige renster was overigens niet de enige thuisfavoriet die mee was.

De Oranje brigade had maar liefst vijf rensters in de voorste groep, waardoor er meerdere Nederlandse titelkandidaten waren. Op ongeveer vijftien kilometer van de streep zagen we Pluimers demarreren. De eenzame leidster had nooit meer dan tien seconden voorsprong, maar gelukkig voor Pluimers deden haar ploeggenoten het storende werk in de achtervolging.

Hierdoor wist Pluimers haar inspanning vol te houden, waardoor ze met een beperkte voorsprong Europees kampioen werd. Van Rooijen maakte het Nederlandse feestje compleet door naar het zilver te sprinten, voor Nenadovic.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.