‘EK wielrennen 2019 mogelijk in Alkmaar’

vrijdag 11 januari 2019 om 17:38

foto: Cor Vos

Alkmaar wordt mogelijk het decor van het EK wielrennen, dat later dit jaar plaatsvindt in Nederland. Momenteel onderzoekt de Noord-Hollandse gemeente of er voldoende financiële middelen zijn om de Europese titelstrijd binnen te halen, meldt het Noordhollands Dagblad vandaag.


Gisteren werd bekend dat het EK wielrennen dit jaar wordt gehouden in Nederland. De titelstrijd staat op de kalender van 7 tot en met 11 augustus. De stad waar het evenement plaatsvindt, is nog niet bekend. Vorig jaar november werd al bekend dat Ede, Den Bosch en Emmen in de running waren, maar nu blijkt ook Alkmaar in de strijd.

“Ik heb vorig jaar de wedstrijd in Glasgow op televisie gezien, dat was een geweldig spektakel”, zei de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge. “Dat moet het ook in Alkmaar worden. De stad en de regio krijgen heel veel ‘exposure’; de wedstrijden worden allemaal in heel Europa live uitgezonden.”

Koninklijke weg
De kogel is daarmee echter nog niet door de kerk. “Ik wil wel de koninklijke weg bewandelen. Eerst wordt het besproken in het college van B en W en omdat het om een groot bedrag gaat, moet het ook op 14 februari in de gemeenteraad behandeld worden.” Aan de routes voor de wegwedstrijd en tijdrit wordt pas gewerkt als het EK is binnengehaald, aldus de burgervader.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.