EK Wielrennen 2019: Paternoster spurt naar titel bij U23-vrouwen

vrijdag 9 augustus 2019 om 14:20
EK Wielrennen 2019: Paternoster spurt naar titel bij U23-vrouwen

foto: Cor Vos

Letizia Paternoster heeft de favorietenrol van Italië waargemaakt tijdens het EK voor beloften-vrouwen. In de wegwedstrijd door Alkmaar sprintte ze met overmacht naar de winst voor de Poolse Marta Lach. Lonneke Uneken reed in eigen land naar het brons.

Italië was de te kloppen ploeg in de wedstrijd over acht rondes over het ruim elf kilometer lange parcours in en rond het Noord-Hollandse Alkmaar. Met Elisa Balsamo en Letizia Paternoster had het Zuid-Europese land immers twee watervlugge vrouwen aan het vertrek, met wie niemand graag naar de finish zou rijden. Vooraf werd dan ook een harde koers verwacht om zo een sprint te voorkomen.

Zeven rensters animeerden voor langere tijd de wedstrijd, maar in de laatste van acht rondes smolt alles weer samen. De Françaises en de Italiaanse rensters legden vervolgens het tempo zodanig hoog, dat nieuwe ontsnappingen onmogelijk werden gemaakt. In de voorbereiding op de sprint cijferde ook Balsamo zich weg voor haar landgenote Paternoster, die het werk van de Italiaanse selectie bekroonde met de titel.

Paternoster, die normaal gesproken uitkomt voor Trek-Segafredo en ook op de piste actief is, was vorig jaar al derde tijdens het beloften-EK. “Het was een nerveuze koers, maar ik had gelukkig een geweldige ploeg om me heen. Dit is ongelooflijk, ik ben erg blij met deze titel. Dank aan mijn team en ploegmaats”, vertelde ze in het flashinterview, nadat ze tranen van haar wangen had geveegd. “Ik moest aan mijn oma denken, die eerder dit jaar overleed. Deze overwinning is voor haar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone