EK wielrennen 2021: Titelverdediger Nizzolo ontbreekt in Italiaanse selectie

vrijdag 3 september 2021 om 09:48
EK wielrennen 2021: Titelverdediger Nizzolo ontbreekt in Italiaanse selectie

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo veroverde vorig jaar in het Franse Plouay de Europese titel, maar zal zijn titel over een week niet verdedigen in eigen land. De sterke sprinter maakt namelijk geen deel uit van de definitieve selectie van bondscoach Davide Cassani voor het EK wielrennen in Trentino.

[bingoal id="298145" link="https://bit.ly/bingoal-ek-wielrennen-2021" title="Wie wint het EK Wielrennen in Trentino?"]

Nizzolo baalt stevig van zijn niet-selectie, maar zit nu al met het WK in zijn hoofd. “Ik koers ontzettend graag voor de nationale ploeg en dan is het natuurlijk een bittere pil als je buiten de selectie valt. Ik heb al met Cassani gesproken en ik begrijp de keuze. Ik heb het afgesloten en ben nu volop bezig met het WK. Ik denk dat ik een kanshebber ben op dat parcours en de bondscoach is eenzelfde mening toegedaan”, laat Nizzolo weten in gesprek met Tuttobiciweb.

Matteo Trentin, Sonny Colbrelli en Filippo Ganna maken, in tegenstelling tot Nizzolo, wel deel uit van de Italiaanse EK-selectie en zijn de speerpunten van Cassani. De ex-prof, die bezig is aan zijn laatste maanden als bondscoach van Italië, rekent in de wegrit ook op Giovanni Aleotti, Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Gianni Moscon en Diego Ulissi. Vincenzo Albanese is de eerste reserve.

De tijdrit zal worden betwist door Ganna en Edoardo Affini. Alessandro De Marchi, Mateo Sobrero, Marta Cavalli, Elena Cecchini en Elisa Longo Borghini trekken binnenkort ook naar Trentino voor de gemengde Team Relay. Ook Ganna doet mee aan dit onderdeel.

Selectie flag-it Italië voor EK wielrennen 2021 (8-12 september)
Wegrit
flag-it Giovanni Aleotti
flag-it Andrea Bagioli
flag-it Mattia Cattaneo
flag-it Sonny Colbrelli
flag-it Filippo Ganna
flag-it Gianni Moscon
flag-it Matteo Trentin
flag-it Diego Ulissi

Tijdrit
flag-it Edoardo Affini
flag-it Filippo Ganna

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.