Jorge Arcas, EK wielrennen, BinckBank Tour, Elisa Longo Borghini, Puck Moonen
foto: Marco Alpozzi/Lapresse
woensdag 8 augustus 2018 om 20:00

Jorge Arcas, EK wielrennen, BinckBank Tour, Elisa Longo Borghini, Puck Moonen

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de EK wielrennen van 2020, een selectie voor de BinckBank Tour, Truls Korseath en de transfer van Elisa Longo Borghini.

Movistars Jorge Arcas zegt sorry

Jorge Arcas (26) heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor een valpartij in de Ronde van Polen, waarvan hij de veroorzaker was. “Ik reed in een put, mijn hand gleed van het stuur en ik kwam ten val. Ik hoop dat Ben Gastauer en de andere renners die zijn gevallen geen ernstige verwondingen eraan hebben overgehouden”, schrijft de Movistar-renner. Zijn zeven jaar oudere collega Valerio Agnoli reageerde al. “Je reed naast me. Maak je geen zorgen, het was een situatie waar je niets aan kon doen. Ik zag dat je met je voorwiel in de put terecht kwam en je handen van het stuur gleden. Dit bericht op Twitter siert je!”


‘EK 2020 in het Italiaanse Trente’

Volgens Il Trentino zullen de Europese kampioenschappen wielrennen over twee jaar worden gehouden in het Italiaanse Trente. Het nieuws zal volgens de Italiaanse krant op zeer korte termijn definitief bekend worden gemaakt. De ontwikkelingen zullen vooral door de klimmers met interesse worden gevolgd, want in de regio zijn bergachtige parcoursen uit te tekenen.


Geblesseerde Wouter Wippert geeft verstek voor BinckBank Tour

Wouter Wippert moet de BinckBank Tour noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De sprinter van Roompot-Nederlandse Loterij was zondag betrokken bij een valpartij in de vijfde etappe van de PostNord Danmark Rundt en liep daarbij enkele kneuzingen en een gebroken rib op. “Ik zal later in augustus weer terugkeren in de koers”, schreef hij op Twitter. De 27-jarige Wippert wacht nog op zijn eerste seizoenszege; hij was er in onder andere de Market Heistse Pijl, de Baloise Belgium Tour en de Vierdaagse van Duinkerke al wel een paar keer dichtbij.


Matej Mohorič voert Bahrain Merida aan in BinckBank Tour

Bahrain Merida heeft zijn zevental bekend voor de BinckBank Tour, die van 13 tot en met 19 augustus op het programma staat. De meest in het oog springende naam is Matej Mohorič. De nog altijd maar 23-jarige Sloveen beleeft dit seizoen zijn doorbraak met onder meer ritwinst in de Giro d’Italia. Hij krijgt het gezelschap van zijn landgenoten Borut Božič, Luka Pibernik en David Per, de Italiaan Manuele Boaro en de Japanner Yukiya Arashiro. Litouwer Ramunas Navardauskas – die lang uit de roulatie is geweest door hartproblemen – is de zevende en laatste man.


Truls Korsaeth kampt met mysterieus virus

De jonge Noor Truls Korsaeth maakte aan het einde van 2016 de overstap van opleidingsploeg Joker naar het grote Astana. Na een hoopvol debuutseizoen, is het de laatste maanden echter kommer en kwel voor de 24-jarige renner. Begin mei reed hij in de Tour de Yorkshire voor het laatst in de kleuren van de Kazachse formatie. De reden voor zijn lange absentie? “Ik kamp op dit moment met een virus, of met de symptomen van een virus”, zo laat Korseath weten in gesprek met het Noorse Procycling. “Ik heb de afgelopen week last gehad van ademhalingsproblemen. Ik zit in een moeilijke periode.”

De Noor weet nog niet wanneer hij zijn comeback kan maken. “De focus ligt op mijn gezondheid en het herstel, maar ik kan nog niks plannen.” De tijd begint te dringen voor Korseath, die over een aflopend contract beschikt bij Astana. Het is maar de vraag of de WorldTour-ploeg zijn verbintenis wil verlengen. “Ik wil hier echter niet te veel aan denken. Het belangrijkste is dat ik er weer bovenop kom”, zo besluit hij.


Vrouwenploeg Trek contracteert Elisa Longo Borghini

Elisa Longo Borghini (26) maakt zoals verwacht de overstap naar de nieuwe vrouwenploeg van Trek. De ploeg maakte vandaag de komst bekend van de Italiaanse, die brons pakte op de Olympische wegwedstrijd in 2016. Ze is bezig aan haar vierde seizoen bij Wiggle High5, maar werd eerder al in verband gebracht met de Amerikaanse formatie. “Deze beslissing heb ik om een aantal redenen genomen. Ten eerste stellen ze een team samen van een echt hoog niveau. Ook bieden ze een solide ondersteuning. We zullen krijgen wat we nodig hebben, zodat koersen onze enige zorg is. En ten slotte is de stafondersteuning sterk. Niet alleen met Ina Teutenberg aan het hoofd, maar ook met de professionals om ons heen die ons bij elke stap zullen helpen.”


Puck Moonen sipt over outfit Jos van Emden

Puck Moonen zat er vanmiddag helemaal klaar voor om te zien hoe Jos van Emden aan de start van het EK tijdrijden zou verschijnen. De tijdritspecialist van LottoNL-Jumbo was namelijk op zijn vlucht naar Schotland zijn koffer kwijtgeraakt en schreef gisteren op Twitter al gekscherend dat hij mogelijk de koers zou afwerken in adamskostuum. Het was dan ook een flinke domper dat hij in het pak van Ellen van Dijk op het vertrekpodium aantrad, konden we opmaken uit een tweet van de renster. “Jammer Jos, ik had nèt een 4K 65-inch tv opgehangen!”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2018 20:19
Oei... Wippert heeft weer een dramatisch seizoen. Even een opleving (zonder overwinning), maar de stap terug van WT naar PCT heeft tot nu toe niet opgeleverd wat we allemaal hoopten. Wippert zelf incluis.
8 augustus 2018 20:24
Misschien moet Puck het eens zonder pak proberen.
8 augustus 2018 20:27
Wippert heeft ook wel pech dit seizoen zeg. Was nochtans erg goed bezig: had hij die paar wedstrijden waar hij op het podium stond wel gewonnen, dan was er van een topseizoen gesproken. Nu dreigt het wielerjaar voor hem helaas als een nachtkaars uit te gaan. Spijtig...
8 augustus 2018 21:04
Jullie zijn nog iets vergeten: Puck heeft zonet een scheet gelaten. Zou dit ook opnemen in de nieuwsfeed.
8 augustus 2018 21:06
Ook dramatisch nieuws: Adrien Costa, begin dit jaar nog op nummer 1 in het lijstje neoprofs om op te letten van Youri, (je weet wel: Alleen al om deze situatie is het interessant om het jaar van het supertalent te volgen. Want één ding lijkt duidelijk: Het is niet de vraag óf Costa ooit een grote ronde gaat winnen, maar wanneer.) is na een ongeval bij het rotsklimmen zijn rechteronderbeen verloren. Wat een gruwelijk nieuws voor een 20 jarige sporter.
8 augustus 2018 21:13
Wat een drama voor Costa. Echt verschrikkelijk nieuws. Zijn verhaal doet wat denken aan de film 127. Moet een gruwelijke ervaring geweest zijn voor hem.
8 augustus 2018 21:18
Mohoric staat toch niet echt bekend als klassieker renner, zal niet veel kans maken met dit parcours.
8 augustus 2018 21:36
Costa was toch al gestopt met wielrennen eerder dit jaar?
Los daarvan natuurlijk verschrikkelijk nieuws.
8 augustus 2018 21:47
Netjes dat renners excuses maken voor valpartijen. Nieuwe trend?
8 augustus 2018 23:53
who the fuck is puck?
8 augustus 2018 23:56
@piet lut: wel eens van Google gehoord? Ben je er zo achter

Om te reageren moet je ingelogd zijn.