EK Wielrennen in Trente uitgesteld naar 2021
foto: Cor Vos
zaterdag 2 mei 2020 om 10:16

EK Wielrennen in Trente uitgesteld naar 2021

Het EK Wielrennen in Trente, dat zou plaatsvinden van 9 tot en met 13 september, is met een jaar uitgesteld. De titelstrijd in de Italiaanse stad is verplaatst naar september 2021. Wielerbond UEC onderzoekt nog of in het kalenderjaar 2020 het EK op een andere locatie kan worden gehouden.

Gezien de gevolgen van de coronapandemie in Italië de afgelopen weken, hebben de UEC en de Italiaanse organisatie besloten het EK Wielrennen met een seizoen vooruit te schuiven naar begin september 2021. De organisatie ging akkoord met twee mogelijke periodes: 1-5 september en 8-12 september. De UCI bepaalt uiteindelijk bij de samenstelling van de nieuwe kalender de definitieve data.

De UEC bekijkt samen met de UCI en de nationale wielerbonden welke alternatieve oplossingen er zijn om de editie van 2020 op een andere locatie te houden, zodat de Europese titels toch nog kunnen worden verdeeld. Afgelopen jaren waren Plumelec, Herning, Glasgow en Alkmaar het decor voor de Europese kampioenschappen.

Super-EK
Voor 2021 staat ook het ‘Super-EK’ wielrennen op de planning, dat wordt gehouden in de Wit-Russische hoofdstad Minsk en waar in verschillende wielerdisciplines Europese titels te verdienen zijn. Door het uitstellen van het EK Wielrennen in Trente naar 2021, lijkt dat evenement zonder wegwedstrijden plaats te vinden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.