El Kern Pharma vraagt ProTeam-licentie aan
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 juli 2020 om 10:00

El Kern Pharma vraagt ProTeam-licentie aan

El Kern Pharma wil volgend jaar een stapje hogerop. De Spaanse continentale formatie heeft bij de UCI een ProTeam-licentie aangevraagd, zo weet Diario de Navarra. De ploeg verwacht snel duidelijkheid te krijgen.

Managers Manolo Azcona en Juan José Oroz (ex-renner van Euskaltel-Euskadi en Burgos-BH) zijn achter de schermen druk bezig om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. De formatie ziet zich financieel gesteund door hoofdsponsor Kern Pharma (een pharmaceutisch bedrijf) en fietsconstructeur Giant.

El Kern Pharma hoopt volgend jaar, als ploeg met een ProTeam-licentie, deel te nemen aan wedstrijden als de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en wellicht ook de Vuelta a España. De huidige selectie bestaat uit veertien renners, maar Azcona en Oroz willen volgens Diario de Navarra nog zes coureurs aantrekken voor 2021.

El Kern Pharma rekent dit jaar nog op sterkhouders als Enrique Sanz, Urko Berrade, Jaime Castrillo en de Colombiaan Daniel Alejandro Mendez. Sanz en Castrillo kwamen in het verleden uit voor Movistar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.