Elf WorldTeams aan de start van manneneditie Nokere Koerse
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 31 januari 2022 om 18:19

Elf WorldTeams aan de start van manneneditie Nokere Koerse

Niet minder dan elf WorldTeams zullen op woensdag 16 maart starten in de 76ste editie van Danilith Nokere Koerse. De organisatie van de eendagskoers rekent ook op de aanwezigheid van acht ProTeams en twee continentale formaties.

Quick-Step Alpha Vinyl, INEOS Grenadiers, UAE Emirates, BORA-hansgrohe, Trek-Segafredo, Israel-Premier Tech, Groupama-FDJ, Cofidis, Intermarché-Wanty-Gobert, Lotto Soudal en Team DSM zijn de WorldTeams die aan de start zullen verschijnen van de eerstvolgende editie van Nokere Koerse.

Op de deelnemerslijst prijken ook de namen van ProTeams Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic, B&B Hotels-KTM, Uno-X, Bingoal Pauwels Sauces WB, Sport Vlaanderen-Baloise, Bardiani-CSF-Faizanè en Human Powered Health. Tarteletto-Isorex en Team Minerva Cycling zijn de twee continentale teams met een uitnodiging.

“We zijn blij met de aangekondigde teams”, laat Rony De Sloovere, koersdirecteur van Nokere Koerse, weten in een persbericht. “We zijn ervan overtuigd dat op 16 maart 2022 een topdeelnemersveld aan de start zal komen in Deinze.”

Vrouwenkoers

De vrouwenwedstrijd, die dit jaar voor het eerst live zal worden uitgezonden, verwelkomt in maart twaalf van de veertien Women’s WorldTeams. Het gaat om SD Worx, Movistar Team Women, Trek-Segafredo, Team DSM, Canyon SRAM Racing, UAE Team ADQ, Team Jumbo-Visma Women, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Team BikeExchange-Jayco, EF Education-TIBCO SVB, Uno-X en Human Powered Health.

Van de Women’s WorldTeams zijn alleen Liv Racing Xstra en Roland Cogeas Edelweiss Squad niet van de partij. Verder staan straks ook de continentale ploegen Ceratizit-WNT Pro Cycling, Valcar-Travel & Service, Parkhotel Valkenburg, Le Col-Wahoo, NXTG by Experza, Bingoal Casino-Chevalmeire-Van Eyck Sport, Lotto Soudal Ladies en Plantur Pura aan het vertrek van Nokere Koerse.

In een eerder stadium presenteerde de organisatie al de routes voor woensdag 16 maart.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.