Eli Iserbyt boekt nieuwe overwinning in Kruibeke

zaterdag 12 oktober 2019 om 15:59
Eli Iserbyt boekt nieuwe overwinning in Kruibeke

Foto: Nico Dick

Eli Iserbyt heeft in Kruibeke zijn overmacht nog maar eens tentoongespreid. De West-Vlaming uit Bavikhove was in de tweede Ethias Cross van het seizoen duidelijk de betere van Belgisch kampioen Toon Aerts en diens ploegmaat Quinten Hermans.

Pauwels Sauzen-Bingoal toonde zich vooraan sterk in de breedte tijdens de openingsronde van deze tweede Ethias Cross van het seizoen. Kopman Eli Iserbyt ging zij aan zij met zijn grote concurrent Toon Aerts het veld in, maar het was Michael Vanthourenhout die als eerste de technische zone aanvatte. Het was echter nog wat zoeken, waardoor er na de eerste ronde liefst negen renners wiel in wiel reden. En zo kreeg Diether Sweeck verrassend de kans om als eerste aan de aankomst voorbij te komen.

Onder impuls van een hoog tempo van Iserbyt, plakten er een rondje later nog maar vier pionnen aan zijn wiel: ploegmaat Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock en het Telenet-Baloiseduo Quinten Hermans – Toon Aerts. Het leek wel alsof er iedere ronde steeds meer renners plooiden, want na twintig minuten koers ging het tempo van Iserbyt ook het petje van Pidcock en Hermans te boven.

Een lange tijd op pad met het trio Iserbyt, Aerts, Vanthourenhout dan maar? Niet dus, zo bleek. Net toen Vanthourenhout een aanval wilde wagen op een recht stuk veld, raakte hij het achterwiel van Aerts en ging hij vrij brutaal tegen de vlakte. Weg kansen op een overwinning… Iserbyt zag dan ook geen enkele reden meer om zich in te houden. Na elke bocht ging hij stevig op de pedalen staan, en gunde zo Aerts geen enkel recuperatiemoment. Na 24 minuten wedstrijd brak de veer bij de Belgische kampioen.

Iserbyt reed meteen een dikke vijftien seconden weg, maar breidde zijn voorsprong op Aerts vervolgens niet veel meer uit. Aerts hield Iserbyt dus binnen schot, maar kwam hem ook nooit meer bedreigen. Na zijn twee Wereldbekerzeges in de Verenigde Staten, was er nu dus een nieuw mooi succes voor Iserbyt, die duidelijk dé man van het seizoensbegin is.

Ethias Cross 2019-2020
Uitslag manche 2: Kruibeke

1. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions)
3. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise Lions)
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
5. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal)
6. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Baloise Lions)
7. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing)
8. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Baloise Lions)
9. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Baloise Lions)
10. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.