Eli Iserbyt content met tweede plek op EK: “Net niet goed genoeg”
foto: Cor Vos
zondag 10 november 2019 om 17:09

Eli Iserbyt content met tweede plek op EK: “Net niet goed genoeg”

Eli Iserbyt kan leven met zijn tweede plaats op het EK veldrijden achter Mathieu van der Poel. De jonge Belg wist tot diep in de slotronde de wereldkampioen uit te dagen, maar had geen antwoord op de laatste demarrage van Van der Poel. “Begin laatste ronde deed hij die versnelling, maar ik was net niet goed genoeg om in zijn wiel te zitten”, zegt Iserbyt tegen WielerFlits.

“Ik vond dat de rest heel goed reed, dus toen voelde ik wel aan Mathieu dat hij niet vol reed”, aldus Iserbyt. “Ik wist dat ik moest wachten op zijn versnelling. Hij is niet onklopbaar. Ik denk dat ik vandaag misschien iets minder met mijn krachten speel in het begin, dan kan ik in de slotronde bij hem blijven. Maar wegrijden is moeilijker dan bijblijven.”

Iserbyt had het gevoel dat de overwinning erin zat voor hem. “Ik heb het geprobeerd op de explosieve stukken, maar het was net niet”, oordeelt hij. Desondanks moest hij ook vaak in de achtervolging. “Ik was blij dat ik de gaatjes kon dichten, dat zegt dat ik een goede conditie heb. Het was een mooie wedstrijd en ik ben de enige die echt kon volgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.