Eli Iserbyt derde in Zonhoven: “Moeite om in mijn ritme te komen”

zondag 8 december 2019 om 16:41
Eli Iserbyt derde in Zonhoven: “Moeite om in mijn ritme te komen”

foto: Cor Vos (archief)

Eli Iserbyt gaat met een blij gevoel terug op trainingskamp naar Spanje. De Belgische crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal eindigde als derde in de Superprestige van Zonhoven, achter Toon Aerts en Laurens Sweeck. “Ik kan leven met mijn derde plaats, zand is niet mijn ding”, zegt Iserbyt in het flashinterview.

“Ik had moeite om in mijn ritme te komen, maar ik reed wel relatief makkelijk weg bij die drie van Telenet-Baloise op het einde”, aldus Iserbyt, die moeite had in het begin. “Ik reed op de rekker. In het lopen was ik wel heel goed, maar ik moest ook constant sprinten tussendoor. Ik koerste daarom een beetje afwachtend. Het was duidelijk dat Toon en Laurens beter waren in het zand.”

“Natuurlijk start ik om te winnen, maar podium is ook mooi. Ik hoop volgende week de vruchten van mijn stage te plukken. Ronse en Overijse zijn dan meer mijn ding. Daar hoop ik iets meer explosiviteit te hebben. Nu ga ik terug naar Spanje, dus laat het hier in België maar regenen”, lacht de renner uit Kuurne.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.