Eli Iserbyt: “Eerst de Koppenberg en dan het duel met Mathieu”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 27 oktober 2019 om 18:09

Eli Iserbyt: “Eerst de Koppenberg en dan het duel met Mathieu”

Eli Iserbyt is maar wat blij met zijn zesde overwinning van het seizoen, die hij zondag behaalde in de Superprestige van Gavere. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal reed bijna een minuut weg van Lars van der Haar en Laurens Sweeck. Komende week komt Iserbyt voor het eerst Mathieu van der Poel tegen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zijn race in Gavere wil de kleine Belg in ieder geval niet vergelijken met de klasse die Van der Poel vorig seizoen liet zien. “Dan zou ik in de eerste ronde moeten wegrijden, dus dat is een beetje overdreven”, zegt Iserbyt in het flashinterview. “Mijn start was iets minder en Toon Aerts zette veel druk. Ik heb dan geprobeerd om hem samen met Michael uit zijn kot proberen te lokken en dat is gelukt.”

Komend weekend maakt Van der Poel zijn rentree in het veld. De wereldkampioen start op zondag in Ruddervoorde. Voor Iserbyt, de heerser van de eerste crossweken, is dat nog ver weg. “Ik kijk eerst uit naar de veldrit op de Koppenberg (vrijdag, red.) en dan naar het duel met Mathieu in Ruddervoorde”, aldus de veelwinnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.