Medische onderzoeken brengen geen breuken aan het licht bij gevallen Eli Iserbyt
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 17 december 2022 om 15:20

Medische onderzoeken brengen geen breuken aan het licht bij gevallen Eli Iserbyt

Update Eli Iserbyt is uit de Wereldbeker Val di Sole gestapt. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal kwam in de sneeuwcross hard ten val, greep naar zijn knie en verliet de wedstrijd. Het is nog onbekend wat de schade bij Iserbyt precies is.

Iserbyt stond voor de cross in Val di Sole tweede in de Wereldbeker, op zeven punten van Laurens Sweeck. Door zijn opgave pakte de West-Vlaming echter geen punten, in tegenstelling tot Sweeck, die een vierde plek meenam uit Italië. Het verschil tussen de twee is nu 39 punten. Bovendien is Iserbyt in de stand voorbijgestoken door zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout, die er met de winst vandoor ging in Val di Sole. Vanthourenhout heeft nu 265 punten. Dat is 23 minder dan Sweeck, maar zestien meer dan Iserbyt.

Update (16.55 uur)

De eerste medische onderzoeken, die ter plekke zijn verricht, hebben geen breuken aangetoond bij Iserbyt. Dat meldt zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal in een persbericht. Het team laat weten dat het nog niet zeker is of Iserbyt verder onderzoek zal ondergaan. Zodra er meer concreet nieuws is, komt de ploeg met een nieuwe update.

Tom De Kort, de ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, laat aan WielerFlits weten dat Iserbyt met zijn heup op iets spits gevallen is. De veldrijder kan nu bijna niet steunen op het aangedane been. Normaal gesproken zou hij zondag doorreizen naar Spanje, maar het is nu afwachten hoe het morgenochtend gaat, aldus De Kort.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.