Eli Iserbyt geniet van Vanthourenhout in Namen: “Michael verdient deze overwinning”

zondag 19 december 2021 om 16:37
Eli Iserbyt geniet van Vanthourenhout in Namen: “Michael verdient deze overwinning”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt speelde zelf een bijrol in de Wereldbeker van Namen, maar zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout allesbehalve, want hij wist te winnen. “De laatste drie ronden was ik bijna meer naar het scherm aan het kijken, dan dat ik bezig was met mijn eigen race. Ik ben heel content voor Michael”, aldus Iserbyt in het flashinterview.

“We zeiden voor de cross dat dit iets voor Michael zou zijn”, vertelt de leider in het klassement van de Wereldbeker. “Hij heeft moraal nodig en dat hebben we hem gegeven met de ploeg, dat loont. Hij knokt ervoor en verdient zeker deze overwinning.”

Iserbyt kon geen vuist maken en strandde uiteindelijk op de vijfde plaats, op twee minuten van zijn winnende ploegmaat. “Het was een moeilijke race voor mij. Ik had nog wat last van de rugproblemen na de valpartij van gisteren”, doelt hij op de Wereldbeker van Rucphen van zaterdag.

“We zijn echte werkers en down to earth“, vertelt Iserbyt over Michael Vanthourenhout, die net als hij zelf een West-Vlaming is. “Hij doet veel voor de ploeg en heeft al het hele seizoen wat problemen, en dan wint hij telkens net niet. Maar hij heeft dit allemaal zelf gedaan. Dat is heel knap.”

In de stand van de Wereldbeker gaat Iserbyt nog wel altijd aan kop. Met 358 punten is hij de soevereine leider. Vanthourenhout is tweede met 268 punten, Toon Aerts is derde met 251 punten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.