Eli Iserbyt herstelt van operatie aan gekwetste elleboog

vrijdag 5 maart 2021 om 15:48
Eli Iserbyt herstelt van operatie aan gekwetste elleboog

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt herstelt op dit moment van een operatie aan zijn linkerelleboog. Enkele weken geleden, na afloop van het crossseizoen, ging de veldrijder onder het mes, nadat hij last bleef houden van de blessure die hij in december opliep in de Superprestige van Heusden-Zolder.

Iserbyt had al zes overwinningen, waaronder de Europese titel, op zak, toen hij eind december in de superprestigecross van Heusden-Zolder ongelukkig ten val kwam. Meteen greep hij naar zijn elleboog en in een ambulance werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden echter geen breuken vastgesteld. Wel moest hij de wereldbekermanche van Dendermonde aan zich voorbij laten gaan. Zes dagen na zijn val maakte hij, in Baal, zijn comeback. Vervolgens viel hij in Hulst nog eens op zijn al gekwetste elleboog.

“Achteraf was het misschien niet zo slim om in Hulst te rijden, maar ik wilde zelf dat het sportieve primeert – toch zeker in deze periode. Het gevoel was eigenlijk al heel slecht die dag. Ik denk dat het een terugval was na Baal, omdat ik daar voor mijn gevoel super was”, zei Iserbyt in januari. In de weken daarna bleef de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal last houden van zijn gekwetste elleboog, waardoor hij niet op de toppen van zijn kunnen kon presteren. Na het seizoen bleek dat de schade ernstiger was dan werd aangenomen, waarna hij zich liet opereren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.