Iserbyt maakt dit weekend een pak kilometers… Met vliegtuig
©Photopress.be
vrijdag 18 januari 2019 om 15:51

Iserbyt maakt dit weekend een pak kilometers… Met vliegtuig

Interview Vandaag vliegt Eli Iserbyt van Alicante naar Oostende. Morgen gaat het vanuit Brussel naar Nantes voor de wereldbekermanche in Pontchâteau. Zondagavond vliegt de West-Vlaming vanuit Nantes terug naar Brussel om van daaruit opieuw naar Spanje te reizen. “Dat is wat puzzelen, ja. Belangrijker is dat achillespees weer oké is.”

Eli Iserbyt is straks is Bogense tuk op een derde wereldtitel bij de beloften. In de aanloop gaat de kleine West-Vlaming zich voorbereiden in de Spaanse zon, al doet hij dat in twee keer omdat het de wereldbekermanche in Pontchâteau van zondag niet wil missen.

Achillespees
Dinsdag, tijdens de wedstrijd in Otegem, zag het er even niet goed uit voor het Marlux-Bigoaltalent. Na een foutje verdween hij uit de wedstrijd. “Toen ik voet aan grond moest zetten, voelde ik een pijnscheut ter hoogte van de achillespees. Ik staakte de wedstrijd om vooral geen risico’s te nemen. Dat WK in Bogense is belangrijk genoeg.”

Iserbyt reisde zoals gepland af naar de Spaanse kust, waar hij de trainingen gelukkig naar behoren kon afwerken. “Ik mag geen bruuske bewegingen maken, dus laat ik de looptrainingen vallen. Maar los daarvan valt alles goed mee.” De 21-jarige West-Vlaming onderbreekt zijn stage wel voor de Wereldbeker in Pontchâteau. “Ik wil zeker alle wedstrijden die in mijn planning staan, afwerken,” vertelt Iserbyt aan WielerFlits. “Dat is nodig om voldoende intensiteit en techniek te behouden in functie van dat WK.”

Pidcock
Concreet houdt dat in dat Iserbyt dit weekend wel wat reisuren voor de boeg heeft. “Vandaag vlieg ik van Alicante naar Oostende. Morgen gaat het vanuit Brussel naar Nantes. Zondagavond vlieg ik terug vanuit Nantes naar Brussel om van daaruit opnieuw naar Spanje te reizen.” Voor alle duidelijkheid: Iserbyt heeft nog een waterkans op winst in de Wereldbeker, maar dan moet hij zowel in Ponchâteau als in Hoogerheide voorbij zijn grote rivaal Tom Pidcock.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.