Eli Iserbyt: “Mathieu van der Poel kloppen is het ultieme doel”

donderdag 14 november 2019 om 17:01
Eli Iserbyt: “Mathieu van der Poel kloppen is het ultieme doel”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt kon Mathieu van der Poel lang weerstand bieden op het EK in Silvelle, maar moest in de slotronde dan toch capituleren. De excellerende Belg heeft in dit veldritseizoen als doel gesteld om de Nederlander ten minste een keer in een rechtstreeks duel te kloppen: “Dat is het ultieme doel.”

“De laatste drie jaar zijn daar maar heel weinig renners in geslaagd”, vertelt Iserbyt in een persbericht van de DVV Trofee. “Het is misschien voor andere renners nu frustrerend dat Mathieu nog niet top is, maar ik besef dat ik nog bijna drie jaar jonger ben. Voor de start van het seizoen had ik me er niet op ingesteld om hem eens te verslaan, maar nu is het een extra motivatie. Als hij nog sterker wordt en ik kan volgen, dan word ik daar ook sterker van.”

Om deze ambitie te realiseren, stippelt Iserbyt nauwkeurig zijn seizoen uit. Dus mét voldoende rustmomenten. Juist daarom koos de West-Vlaming er in de afgelopen weken voor om maar een wedstrijd per weekend te rijden. “Als ik mijn topniveau wil bereiken, dan moet ik niet teveel met mijn krachten woekeren. Winnen tegen Mathieu zal alleen maar lukken als ik honderd procent fris ben.”

“Vijf zeges of één keer Mathieu kloppen?”, krijgt hij tot slot voorgeschoteld. “Dat hangt af van de wedstrijd. Maar voor een EK zou ik direct vijf overwinningen afgeven. Voor een cross zoals in Otegem niet.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.