Eli Iserbyt: “Mijn doelen? Fris aan de start van het crossseizoen staan”

zaterdag 18 juni 2022 om 10:37
Video

Eli Iserbyt is een van de veldrijders die actief is in de Baloise Belgium Tour. De West-Vlaming hervatte de competitie na een aantal weken verplichte rust na perikelen met de rug. Doelen stelt hij zich deze zomer niet meer.

Door aanhoudende rugproblemen moeten de mountainbikeplannen van Eli Iserbyt voor onbepaalde tijd de koelkast in. Misschien dat deze zomer nog het Belgisch kampioenschap MTB op de planning komt, maar verder focust Iserbyt vooral op de voorbereiding op zijn veldritseizoen.

“Het was na het eind van het veldritseizoen dat de rug begon op te spelen”, vertelt Iserbyt ons. “Ik heb misschien iets te weinig naar mijn lichaam geluisterd.” In Albstadt, uitgerekend Iserbyts eerste Wereldbeker mountainbike uit zijn carrière, liep het fout. De pijn was niet meer te harden, hij verliet vroegtijdig de wedstrijd en moest noodgedwongen een langere rustpauze inlassen.

Afzien
“Ik ben blij dat ik hier de competitie kon hervatten”, zegt hij over zijn deelname aan de Baloise Belgium Tour. “Ambities heb ik absoluut niet, want door die drie weken verplichte rust staat de conditie op een laag pitje.  Ik heb hier al een paar dagen afgezien. Maar ik heb deze wedstrijden zeker nodig in functie van mijn veldritseizoen.

Iserbyt rijdt hierna nog het BK in Middelkerke, gevolgd door een individuele stage in juli. “Daarna volgt nog de Tour d’Alsace en in augustus een laatste stage met Pauwels Sauzen-Bingoal. Half september is het alweer cross. Het grootste doel is nu fris aan dat veldritseizoen te kunnen beginnen.”

2023
“Of ik nog een toekomst in het mountainbiken heb? Ik hoopt het. Eerst afwachten hoe de rug evolueert. Voorlopig gaat het goed, maar het blijft wel goed opvolgen. Maar ik doe die discipline wel graag en als alles loopt zoals verhoopt, doe ik in 2023 zeker een nieuwe poging. Ik wil er zeker in verder als het kan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.