Eli Iserbyt na strijd om tweede plek met Lars van der Haar: “Mini-revanche voor het WK”

zaterdag 5 februari 2022 om 19:02
Eli Iserbyt na strijd om tweede plek met Lars van der Haar: “Mini-revanche voor het WK”

Foto: Cor Vos

Eli Iserbyt en Lars van der Haar mochten mee op het podium in de Ethias Cross in Maldegem. In de laatste ronde reed Iserbyt voorbij Van der Haar naar de tweede plek. Laurens Sweeck reed solo naar de overwinning.

“Michael en Laurens reden al snel weg in de wedstrijd. Ik moest het een beetje van in de achtergrond bekijken. Ik hoopte dan dat we met drie op het podium konden komen. Jammer voor Michael dat hij wegvalt, hij had een goede dag”, vertelde Iserbyt na afloop in het flashinterview.

Over het misbaar van Laurens Sweeck had Iserbyt het volgende te zeggen: “Ik zat vooraan in de groep omdat ik probeerde Toon (Vandenbosch, red.) te laten wegrijden. Ik wou een gaatje laten vallen. Het was dus eerder om Toon iets te gunnen.”

“Lars en ik vechten het de laatste tijd een beetje uit (zoals in het WK in Fayetteville, red.). Die kleine ging niet aan de kant”, zei Iserbyt met een knipoog. “Ik ben blij dat ik de tweede plek nog heb kunnen binnenhalen. Het is een mini-revanche voor het WK”, aldus de Belg. “Het was een mooie wedstrijd vandaag, al stelt het eigenlijk niet zo veel voor. Hopelijk kan ik morgen wel voor de overwinning gaan, dat is weer een belangrijke afspraak.” Morgen staat de X2O Trofee in Lille op het programma.


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.