Eli Iserbyt over modderig EK veldrijden: “Een b-cross in België is mooier”

zaterdag 9 november 2019 om 12:20
Eli Iserbyt over modderig EK veldrijden: “Een b-cross in België is mooier”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Eli Iserbyt is niet te spreken over de staat van het parcours van het EK veldrijden in Silvelle. De Belgische crosser die dit seizoen al de Amerikaanse Wereldbekers wist te winnen, deed zijn verkenning en constateerde dat de ondergrond al vrijwel kapot is gereden.

“Een b-cross in België is mooier”, vertelde Iserbyt vanochtend aan WielerFlits, nadat hij het parcours grondig getest had. “Het is raar dat er voor een Europees kampioenschap zoveel op gereden wordt, het parcours is nu al bijna kapot. Als de boel opdroogt wordt het meer lopen dan fietsen, en dat is niet de bedoeling. Het is spijtig dat er gisteren en vandaag de hele dag gereden wordt, en voor morgen staan veel categorieën op het programma. Tegen de tijd dat wij gaan rijden, is het parcours helemaal om zeep.”

Wat de Belgische crosser betreft, die zowel bij de junioren als bij de beloften al eens Europees kampioen werd, wordt het parcours een stukje verlegd. “Dan kan het nog een mooie cross worden, want naast de route ligt niet echt modder meer. Mathieu (Van der Poel) en Toon (Aerts) zijn hier in het voordeel, ikzelf zak niet genoeg door de modder om veel grip te hebben. In Waterloo waren de omstandigheden weliswaar hetzelfde, en als ik goed ben, kan ik het ook wel. Maar het zou goed zijn als ze sommige stroken verleggen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.