Eli Iserbyt: “Pieken in de drukke periode vanaf november”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 september 2020 om 09:32

Eli Iserbyt: “Pieken in de drukke periode vanaf november”

Eli Iserbyt trapt vandaag zijn crossseizoen af met de Rapencross in Lokeren. Voor de crosser, die vorig jaar tien veldritten achter zijn naam zette en zich dinsdag nog liet opmerken in het BK op de weg, is dit met name een goede test voor de drukke periode vanaf november.

Ook voor Iserbyt had de coronacrisis consequenties, want hij heeft meer tijd doorgebracht in het krachthonk. “Misschien zelfs iets te veel soms, maar de laatste weken voel ik me beter en beter worden”, laat hij weten via zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik zit echt in een stijgende lijn. Mijn wattagewaarden op de fiets liggen nog een stuk hoger dan vorig jaar, maar daar pin ik me niet op vast: het is vooral in de wedstrijden dat het moet gebeuren.”

De crosser kijkt dan met name naar de periode november tot januari, terwijl hij een jaar geleden juist in de september- en oktobermaanden piekte. Het bracht hem wereldbekerzeges in Iowa City, Waterloo en Bern. “Dat was ideaal om me te profileren. Maar nu komen de klassementscrossen later. Ik pin me niet vast op die eerste crossen, mijn voorkeur gaat naar november. Want als je in die periode echt goed bent, kan je heel veel doen.”

Met zijn ploeggenoten heeft Iserbyt veel in het bos getraind in aanloop naar de seizoensopener in Lokeren. “We zijn er klaar voor, denk ik. Lokeren wordt een goeie test, voor mezelf en de anderen. En we doen er wedstrijdritme op voor wat komt. Er wordt nog regen voorspeld. Met wat modder en wat techniciteit kunnen er direct grote verschillen zijn. Ik croste er nog nooit, maar bekeek Lokeren wel op tv.”


Lees ook: Voorbeschouwing: Ethias Cross Lokeren 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.