Eli Iserbyt schenkt cheque van 1.000 euro ten voordele van G-Sport
foto: bruneeldfotografie
Nico Dick
donderdag 11 februari 2021 om 11:10

Eli Iserbyt schenkt cheque van 1.000 euro ten voordele van G-Sport

Gisteravond vond in het West-Vlaamse Marke de jaarlijkse avond van de G-Sport plaats. Voor de gelegenheid uiteraard online, al waren een aantal prominenten ter plekke. Onder hen veldrijder Eli Iserbyt, die bovendien de campagne financieel ondersteunde met een cheque van 1.000 euro.

Eli Iserbyt kwam vorig veldritseizoen voor het eerst in aanraking met de G-Sport. Onder meer in Oostmalle reikte hij na afloop de prijzen uit. “Ik was geëmotioneerd”, vertelt de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Hoe die jongens en meisjes met blinkende ogen aan de start stonden, dat enthousiasme ondanks het slechte weer. Alsof ze daar hún WK zouden rijden. Dat pakte mij en ik vond dat ik er iets moest mee doen.”

Corona gooide dit jaar roet in het eten. Ook G-Sporters kwam niet aan crossen toe. “Maar ik hoop dat ook zij snel de draad opnieuw kunnen oppikken. Wie weten kunnen we op termijn misschien wel streven naar een eigen klassement voor hen in het veldrijden. Daar hebben mensen met een mentale en/of fysieke beperking net zoveel recht op als ons.”

Aanzet tot meer
Gisteren schonk Iserbyt een cheque van 1.000 euro aan de organisatie. “Het is misschien maar een druppel, maar hopelijk is het de aanzet tot meer en daar wil ik zeker mijn steentje toe bijdragen. Ik ging vorige zomer samen met Gella (Vandecaveye, ook zij steunt het initiatief, red) naar een voetbalmatch in Marke kijken en ik heb gezien hoe daar gewerkt wordt. Dat verdient alle steun!”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eli Iserbyt (@iserbyteli)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.