Eli Iserbyt slechts tiende op WK: “Was gewoon niet goed genoeg”

zondag 2 februari 2020 om 17:01
Eli Iserbyt slechts tiende op WK: “Was gewoon niet goed genoeg”

Iserbyt, uiterst rechtsboven - foto: Cor Vos

Voor Eli Iserbyt begon het WK veldrijden nog voortvarend, maar de kleine crosser uit Bavikhove had geen goede dag en werd uiteindelijk tiende in Dübendorf. “Ik vond nooit goede grip, heb meerdere keren de bandendruk veranderd, maar dat hielp ook niets”, reageert Iserbyt na afloop.

“De eerste ronden waren goed, maar ik voelde op de bergjes dat ik vooraan moest zitten. Het tempo lag daar te hoog voor mij. Voor de rest waren het lange, rechte stukken die veel power vergden”, aldus Iserbyt. “Ik zakte er daarna steeds verder door, omdat ik niet kon herstellen.”

Het zware modderparcours in Zwitserland was niet op het lijf van Iserbyt geschreven. “Het was een beetje té. Een beetje regen mocht, maar het is net iets te veel geweest. Op de omstandigheden heb je geen vat natuurlijk. Ik was gewoon niet goed genoeg, dat was het denk ik”, is hij realistisch.

Het doel van Iserbyt was podium, of in zijn geval nog een dichte ereplaats. “Ik ging er wel voor rijden, maar het zat er echt niet in. Ik kon wel een plek beter, maar meer ook niet. Ik ambieerde het podium, want dat ging er mooi bij staan. Maar er zijn nog wel wedstrijden die ik nog kan winnen”, kijkt hij al vooruit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.