Eli Iserbyt soleert naar zege in Waaslandcross
foto: Cor Vos
zaterdag 20 februari 2021 om 15:58

Eli Iserbyt soleert naar zege in Waaslandcross

Eli Iserbyt heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. De Europese kampioen won voor het eerst sinds elf weken nog eens een cross. Het podium werd vervolledigd door Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

Zonovergoten omstandigheden op recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas, maar de start van de cross werd overschaduwd door een stevige valpartij. David van der Poel en Ryan Kamp waren hier het grootste slachtoffer van. Beide heren lijken het er echter goed vanaf te hebben gebracht.

Voorin toonden de renners geen compassie. Toon Aerts en Michael Vanhourenhout trokken in het begin van de wedstrijd royaal door. Het verschil maken bleek echter lastig in de laatste Ethias Cross van het seizoen. Laurens Sweeck, Aerts, Vanthourenhout en Iserbyt reden aan het begin van de derde ronde weg van de tegenstand. Lars van der Haar, Jens Adams, Corné van Kessel en Niels Vandeputte konden ook hun karretje aanhaken.

Maar lang bleven we geen acht leiders houden. Aerts plaatste de eerste versnelling, even later gevolgd door Sweeck. Maar het was Iserbyt die veruit de beste man in de wedstrijd was. Hij reed met Van Kessel in het wiel naar ploeggenoot Sweeck toe, om vervolgens in het zand definitief afstand te nemen.

Bij de bel voor de laatste ronde was het gat negentien seconden. Behoudens fouten zou de strijd om plaats twee spannender worden dan de strijd om de zege. En Iserbyt maakte geen fouten meer. Hij snelde op overtuigende wijze naar zijn zevende seizoenszege. De overige podiumplaatsen werden opgeëist door Aerts en Vanthourenhout.

Ethias Cross 2020-2021
Uitslag mannen – flag-be Sint-Niklaas
1. flag-be Eli Iserbyt in 57m36s
2. flag-be Toon Aerts op 14s
3. flag-be Michael Vanthourenhout op 21s
4. flag-nl Corné van Kessel op 23s
5. flag-be Laurens Sweeck op 26s
6. flag-nl Lars van der Haar op 28s
7. flag-be Jens Adams op 45s
8. flag-be Niels Vandeputte 1m06s
9. flag-be Joran Wyseure 1m10s
10. flag-ch Timon Rüegg 1m11s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.