Eli Iserbyt over vroege opgave op EK: “Hevige pijn in linkerbeen”
foto: Cor Vos
zondag 6 november 2022 om 17:29

Eli Iserbyt over vroege opgave op EK: “Hevige pijn in linkerbeen”

Update Eli Iserbyt verliet op het EK veldrijden in Namen al vroeg de wedstrijd. De Belg kende een goede start, maar viel al snel in de wedstrijd terug en stapte vervolgens af. In gesprek met Sporza heeft de West-Vlaming inmiddels uitleg gegeven.

“Bij de eerste schuine kant raakte ik uit evenwicht en moest ik van de fiets”, begint Iserbyt – vooraf bestempeld als een van de favorieten voor de zege – zijn verhaal. “Omdat mijn ketting eraf lag, moest ik even lopen. Toen ik weer op mijn fiets sprong, voelde ik iets in mijn linkerbeen. Een verrekking of een verdraaiing? Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat ik hevige pijn had. Jammer, want tot dan had ik een heel goed gevoel. Mijn start was prima.”

Iserbyt vertelt dat hij na het bewuste moment geen kracht meer kon zetten met zijn linkerbeen. “Het was heel raar”, aldus de crosser. “Ik moet zeggen dat ik sinds mijn rugproblemen met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant kamp. Ik dacht dat het beter was, maar het speelde vandaag weer op. Ik hoop niet dat het iets blijvends is. Het probleem zit niet meer bij mijn rug zelf. Maar goed, ik wil me er niet achter wegsteken dat ik ergens iets chronisch heb. Het is onder controle, maar ik denk dat het nu met een verkeerde beweging weer geïrriteerd is geraakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.