Tour of Norway eert Lambrecht, Iserbyt in Zonhoven, ‘baanrenner’ Politt

dinsdag 3 december 2019 om 18:45
Tour of Norway eert Lambrecht, Iserbyt in Zonhoven, ‘baanrenner’ Politt

foto: Cor Vos (archief)

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Bjorg Lambrecht, Eli Iserbyt en Nils Politt.

Tour of Norway komt met eerbetoon aan Bjorg Lambrecht

Bjorg Lambrecht kwam begin augustus op tragische wijze om het leven, maar de wielerwereld is de Belg nog lang niet vergeten. De organisatie van de Tour of Norway zal morgen in het stadje Egersund namelijk een herdenkingsster plaatsen, ter eerbetoon aan de betreurde renner van Lotto Soudal.

Er is niet zomaar gekozen voor Egersund, aangezien Lambrecht hier zijn eerste en enige profzege wist te boeken. De Oost-Vlaming won er in 2018 de slotetappe van de Tour des Fjords, voor Michael Albasini en Edvald Boasson Hagen. De ceremonie zal morgen om 12.00 uur plaatsvinden.


Eli Iserbyt toch van start in Superprestige Zonhoven

Eli Iserbyt zou zondag niet starten in Zonhoven, maar heeft op de valreep toch besloten om de klassieker te betwisten. De West-Vlaming vindt zichzelf momenteel terug op de zesde plaats in de rangschikking van de Superprestige. Iserbyt toonde zich eerder dit seizoen de beste in de Superprestigecrossen van Gieten en Gavere.

Mathieu van der Poel is de grote afwezige in de kuil van Zonhoven. De Nederlander heeft besloten zijn trainingsstage met Corendon-Circus te verlengen.


Nils Politt aan de start van Zesdaagse van Bremen

Nils Politt staat volgend jaar aan de start van de Zesdaagse van Bremen. De 25-jarige coureur werd dinsdag aangekondigd door de organisatie van zesdaagse. Ook Kenny De Ketele maakt zijn opwachting in Duitsland.

De Zesdaagse van Bremen staat van 9 tot en met 14 januari op de kalender. De Ketele is tweevoudig winnaar van deze zesdaagse: in 2016 en 2018 werd hij als eindwinnaar gehuldigd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.