Eli Iserbyt tweede in Tábor: “Bij mij was het beste eraf”
Eli Iserbyt, rechts - foto: Cor Vos
zondag 14 november 2021 om 16:51

Eli Iserbyt tweede in Tábor: “Bij mij was het beste eraf”

Eli Iserbyt heeft genoegen moeten nemen met de tweede plaats in de Wereldbeker van Tábor. De leider in het klassement van de Wereldbeker moest in de laatste ronde Lars van der Haar laten rijden. “Lars bleef maar rijden op het einde. Bij mij was beste eraf”, erkende Iserbyt na afloop.

Volgens de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal was de tweede plaats het hoogst haalbare. Onderweg had Iserbyt ook wat problemen met zijn klikpedaal. “Het was glad, en in de opwarming reed ik al lek. Er zaten dit jaar best wat stenen in de ondergrond, maar ze hebben er voor de start nog veel uitgehaald, dus dat viel mee. Maar het bleef wel opletten. Vandaar dat ik af en toe uit de pedalen schoot.”

De afgelopen drie edities in Tábor werd Iserbyt telkens tweede. Eerst achter Mathieu van der Poel, daarna achter Michael Vanthourenhout en dit jaar achter Van der Haar. “Dat is best speciaal. Ik had graag gewonnen, maar vandaag zat de overwinning er echt niet in. Ik doe wel een goede zaak in de Wereldbeker. Ik kijk al vooruit naar volgende week, Koksijde”, zegt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.