zondag 12 december 2021 om 17:24

Eli Iserbyt valt net naast podium in Val di Sole: “Maakte veel te veel foutjes”

Video Eli Iserbyt moest in de Wereldbeker veldrijden van Val di Sole genoegen nemen met een vierde plaats. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal zei dat het niet zijn dag was in Italië. “Ik maakte vandaag veel te veel foutjes, en ik ging ook nog eens over de kop op de balken”, legt hij uit.

“Na zo’n slipper ga je je beetje opjagen, en dan wil je wat sneller gaan en daardoor ga je opnieuw in de fout”, aldus Iserbyt na afloop van de cross in de sneeuw. “Dit is tof, speciaal en nieuw. Maar stel je doet dit een paar keer na mekaar, dan gaat dat beter. Ze mogen er hier volgend jaar een dubbel weekend van maken”, oppert hij.

Door zijn vierde plaats, en de afwezigheid van de concurrentie in Val di Sole, heeft Iserbyt zijn leiding in de Wereldbeker wel uitgebreid. “Ik heb al rustweekje ingebouwd en ga nu naar Spanje. Ik kom wel terug voor Rucphen en Namen, maar ga nu weer opbouwen richting de januari-maand toe. Dan is het wel een troef dat dit klassement zo goed als binnen is”, vertelt de leider in het Wereldbeker-klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.