Eli Iserbyt voor het eerst op WB-podium met Van der Poel en Van Aert: “Erg tevreden”

zondag 22 januari 2023 om 17:43
Eli Iserbyt voor het eerst op WB-podium met Van der Poel en Van Aert: “Erg tevreden”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt is voor het eerst in zijn carrière op het podium geëindigd van een Wereldbeker met Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan zijn zijde. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal wist in Benidorm achter de twee kemphanen te eindigen, na een spannende strijd tot in de slotronde. “Ik ben heel erg tevreden”, aldus Iserbyt.

Iserbyt had de hele wedstrijd moeite om het tempo van de voorsten te volgen, maar hij zat er toch elke keer bij. In de voorlaatste ronde leek hij geslagen. “Maar gelukkig ging het tempo soms wat naar beneden, ook in de voorlaatste ronde. Daardoor kon ik het gat weer dichtrijden”, blikt hij terug in het flashinterview.

Samen met Van der Poel, Van Aert en Laurens Sweeck streed Iserbyt om de podiumplaatsen. Zelf wist hij dat de derde plaats het hoogst haalbare was. “In de laatste ronde moest ik echt op de derde plek rijden als ik op het podium wilde eindigen. Dat lukte net”, doelt hij op zijn inhaalactie bij Sweeck. “Ik ben heel blij met het gevoel van vandaag. Het was een mooie race in een mooie sfeer.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone