Elia Viviani (18de) foetert om gemiste kans: “Maar volgend jaar probeer ik opnieuw”
©Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 19:54

Elia Viviani (18de) foetert om gemiste kans: “Maar volgend jaar probeer ik opnieuw”

Interview Hoezeer de Deceuninck-Quick-Stepformatie in Gent-Wevelgem ook in verdediging werd gedrukt,  met Elia Viviani hadden ze in de finale alsnog zicht op winst. Maar de Italiaan switchte in volle finale van het wiel van Kristoff naar dat van Gaviria. “Elke sprint heeft zijn eigen verhaal. Dat van mij vandaag is een shit-verhaal.”

“Jammer. Zowel voor het team dat hard heeft gewerkt als voor mij, want dit is na mijn tweede plaats van vorig jaar opnieuw een gemiste kans.” Dat was de eerste reactie van Elia Viviani in de Wevelgemse Vanackerestraat na het douchen. “Natuurlijk ben ik ontzettend ontgoocheld. Maar elke sprint heeft zijn eigen verhaal. En dat van mij is vandaag echt een shit-verhaal.”

Gaviria vs Kristoff
Dat hij in eerste instantie nochtans had ingezet op het juiste wiel, vertelt hij. “Ik vermoedde al een poos dat Kristoff bij UAE wel eens de sterkste man kon zijn”, beseft Viviani. “Vanaf vijf kilometer voor de finish deed ik niet anders dan hem volgen, volgen, volgen… Maar op het moment dat hij aanzet, komt Gaviria hem op links voorbij. Op dat moment maak ik ook de switch, maar dan stopte Fernando met trappen. Kristoff had de vrije doorgang en ik… zat ingesloten achter Gaviria en Mohoric die op rechts kwam. Op tweehonderd meter van de streep ben ik ook gestopt met trappen.”

“Tja. Je weet dat een sprint na 250 kilometer anders kan uitdraaien. Het mocht vandaag niet zijn voor mij. Het was ook best een verwarrende spurt, waarin niemand nog een echte lead-out had. Enkel Jumbo-Visma had een paar renners op overschot. Veel beweging was er dus niet. Ik denk ook niet dat het veel verschil had gemaakt, had ik nog een ploegmaat in steun gehad. Ik kon niet méér vragen dan wat mijn ploegmaats hebben gedaan vandaag. Styby, Gilbert en Lampaert hebben fantastisch werk geleverd. Soms heb je veel ruimte en wat geluk in de sprint, soms zit je perfect gepositioneerd en val je finaal alsnog uit de top tien.”

Via Romandië naar de Giro
“Laat me het positieve onthouden: ik was voor het tweede jaar op rij op de afspraak. In 2020 ga ik er opnieuw voor. Ik zit in de beste ploeg om deze koers te kunnen winnen. Hopelijk derde keer, goede keer.” Voor Viviani zit het voorjaar er nu op. “Nu ga ik een weekje recupereren. Daarna begint mijn opbouw naar de Giro. In de aanloop naar de Ronde van Italië ga ik nog van start in de Ronde van Romandië”, besluit de Italiaanse kampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.